Masové rolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
ocet
1 kg brambory
1 ks cibule
1 kelímek smetana
4 lžíce hořčice
1 ks klobása
500 g bůček
pepř
1 sklenice červené zelí
1 sklenice nakládané okurky
1 kg vepřové maso
pšeničná mouka
pšeničná mouka
bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme a rozšťoucháme, necháme je vychladnout a pak do nich přidáme bramborovou moučku, trochu pšeničné mouky, vejce a trošku soli. Z hmoty snadno vymodelujeme noky - malé knedlíčky - s důlkem, kam se později nalije šťáva

  2. Příprava náplně: Červené zelí nakrájíme, povaříme, přidáme nakrájený bůček, pepř, sůl a nakonec, když se všechno začne vařit, přilijeme ocet

  3. Vepřové maso nakrájíme, naklepeme paličkou a připravíme si náplň. Tu tvoří nakrájená cibule, klobása, bůček a nakládaná okurka. Náplň naklademe na plát masa a zabalíme rolku, pak ji pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme smažit. Když se maso vypeče, je dobré ho podlévat. Když jsou rolky hotové, do zbylé šťávy přidáme mouku, vodu a smetanu. Šťávu chvíli povaříme a pak jí můžeme zalévat noky - knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!