Masové rolky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce ocet 1 kg brambory 1 ks cibule 1 kelímek smetana 4 lžíce hořčice 1 ks klobása 500 g bůček pepř 1 sklenice červené zelí 1 sklenice nakládané okurky 1 kg vepřové maso pšeničná mouka pšeničná mouka bramborová moučka
Postup Masové rolky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme a rozšťoucháme, necháme je vychladnout a pak do nich přidáme bramborovou moučku, trochu pšeničné mouky, vejce a trošku soli. Z hmoty snadno vymodelujeme noky - malé knedlíčky - s důlkem, kam se později nalije šťáva
Příprava náplně: Červené zelí nakrájíme, povaříme, přidáme nakrájený bůček, pepř, sůl a nakonec, když se všechno začne vařit, přilijeme ocet
Vepřové maso nakrájíme, naklepeme paličkou a připravíme si náplň. Tu tvoří nakrájená cibule, klobása, bůček a nakládaná okurka. Náplň naklademe na plát masa a zabalíme rolku, pak ji pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme smažit. Když se maso vypeče, je dobré ho podlévat. Když jsou rolky hotové, do zbylé šťávy přidáme mouku, vodu a smetanu. Šťávu chvíli povaříme a pak jí můžeme zalévat noky - knedlíčky.