Perník s tvarohovými kopečky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
50 g máslo
150 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček měkký tvaroh
sušená pomerančová kůra
sušená pomerančová kůra
2 - 3 lžíce třtinový cukr
2 lžíce perníkové koření
1 lžička perníkové koření
sušená citronová kůra
Postup Perník s tvarohovými kopečky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Ve vodní lázni prohřejeme máslo společně s moučkovým cukrem a vejci. Nevaříme, jen necháme rozpustit
Mouku promícháme s práškem do pečiva, ovocnou sušenou kůrou, perníkovým kořením a přidáme asi 125 - 150ml mléka. Vmícháme prohřátou směs a připravíme tak tužší těsto
Měkký tučný tvaroh promícháme s třtinovým cukrem, perníkovým kořením a sušenou pomerančovou kůrou. Podle chuti přidáme ještě lžíci moučkového cukru
Hlubší a menší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně poklademe kopečky tvarohu
Troubu předehřejeme na střední teplotu a perník pozvolna upečeme, až se nám při zkoušení nelepí na špejli. Stačí zhruba 30 minut
Perník s tvarohovými kopečky rozkrájíme na kostky a podáváme třeba ke kávě.