Masové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
150 g játra
1 ks hřebíček
2 sklenky červené víno
300 g vepřová plec
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Játra můžeme předem namočit do mléka. Očistíme je a nakrájíme na stejné kostky jako maso.

  2. Rozpálíme si olej a orestujeme maso. Přidáme cibuli, česnek, krátce orestujeme a podlijeme vínem. Přidáme sekanou petrželku a směs podusíme. Po chvilce maso osolíme, opepříme, přidáme hřebíček, občas zamícháme a podlijeme trochou vody.

  3. Měkké maso scedíme a osmahneme na sádle s játry.

  4. Masové ragú podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!