Masové kuličky ve smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
2-3 lžíce hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
1 svazeček petrželová nať
300 g čerstvé houby
150 ml hovězí bujon
350 g mleté vepřové maso
80 g dušená rýže
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži nasekáme a smícháme s masem. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Osmahneme ji na oleji, přidáme nadrobno nakrájené houby, sůl, pepř, petrželku a vše krátce podusíme. Směs rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme maso.

  3. Druhou polovinu houbové směsi zalijeme vývarem a povaříme. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku a vzniklou směsí zahustíme vařící se houbovou směs.

  4. Z houbové směsi s masem a rýží vytvarujeme mokrýma rukama kuličky. Ty zprudka orestujeme a následně je v omáčce krátce povaříme.

  5. Hotové masové kuličky ve smetaně můžeme podávat samostatně nebo s pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!