Masové koule v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks vejce
50 g sádlo
50 g rýže
1 kelímek kysaná smetana
0.5 l hovězí vývar
2 ks střední cibule
600 g mleté vepřové maso
500 g kysané zelí
podle chuti
slanina
sůl
majoránka
kmín
kopr
estragon
dobromysl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso smícháme s osmaženou cibulkou a slaninou, přidáme utřený česnek a vejce, osolíme, opepříme a přidáme pálivou a sladkou papriku, majoránku a dobromysl. Směs dobře promícháme a tvoříme koule velikosti golfového míčku.

  2. V kastrolu osmahneme cibuli, přidáme třený česnek a kmín, přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Potom vložíme umyté a procezené zelí, vývar a promícháme. Na zelí poklademe masové koule, posypeme estragonem a koprem a dusíme doměkka. Potom vyjmeme masové koule na talíř a do zelí vmícháme kysanou smetanu. Koule vložíme nazpět a už jen prohřejeme.

  3. Talíř s hotovým pokrmem můžeme ozdobit uzenou slaninou nakrájenou na hřebínky a opečenou na sádle. Masové koule v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!