Avokádová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks žloutek
100 g smetana
1/2 ks citron
3 lžíce kerblík
2 ks avokádo
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka slepičí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Kerblík nasekáme a z citronu vymačkáme šťávu. 0,75 l vody uvedeme do varu a rozpustíme v ní kostku slepičího bujónu. Hrnec přikryjeme a vývar udržujeme na mírném plameni

  2. Avokáda rozpůlíme, vybereme pecky a lžící vydlabeme dužninu. Tu společně se smetanou, vaječnými žloutky a citronovou šťávou umixujeme na jemnou kaši, kterou jen lehce osolíme a opepříme, protože vývar je už dostatečně slaný

  3. Avokádovou kaši nalijeme do vývaru a důkladně promícháme, aby vznikla hustá krémovitá polévka. Polévku už nevaříme, protože žloutek by se v ní srazil

  4. Před podáváním nalijeme avokádovou polévku do polévkové mísy a posypeme nadrobno posekaným kerblíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!