Avokádová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks žloutek 100 g smetana 1/2 ks citron 3 lžíce kerblík 2 ks avokádo 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka slepičí bujón
Postup Avokádová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kerblík nasekáme a z citronu vymačkáme šťávu. 0,75 l vody uvedeme do varu a rozpustíme v ní kostku slepičího bujónu. Hrnec přikryjeme a vývar udržujeme na mírném plameni
Avokáda rozpůlíme, vybereme pecky a lžící vydlabeme dužninu. Tu společně se smetanou, vaječnými žloutky a citronovou šťávou umixujeme na jemnou kaši, kterou jen lehce osolíme a opepříme, protože vývar je už dostatečně slaný
Avokádovou kaši nalijeme do vývaru a důkladně promícháme, aby vznikla hustá krémovitá polévka. Polévku už nevaříme, protože žloutek by se v ní srazil
Před podáváním nalijeme avokádovou polévku do polévkové mísy a posypeme nadrobno posekaným kerblíkem.