Masové koule na zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
10 špetek podravka
1 svazek petrželová nať
1 kg mleté maso
4 špetky drcený kmín
4 špetky mletá sladká paprika
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, vejce, podravku, sladkou mletou papriku, drcený kmín

  2. a nasekanou petrželovou nať dáme do mísy a důkladně prohněteme.

  3. Pokud máme dostatečně uhněteno, vezmeme pekáč, do kterého na dno dáme kysané zelí (nejlépe domácí). Ze směsi uděláme koule asi 5 cm veliké, tak akorát do dlaně, klademe je na kysané zelí do pekáče. Směs vyjde asi na 10 masových koulí.

  4. Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme ho do trouby. Pečeme asi hodinu, z toho asi 40 minut při 170 °C, potom sundáme alobal a pečeme asi 20 minut bez alobalu při 150 °C.

  5. Masové koule na zelí podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!