Masové karbanátky se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek - - olej - - sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 120 g strouhanka 0 l mléko 1 ks cibule 400 g žampióny 2 ks žemle 1 lžička mouka hladká - - pepř mletý 120 g maso vepřové mleté
Postup Masové karbanátky se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampiony, pepř a podusíme. Necháme prochladnout. Maso semeleme. Žemle namočíme do mléka a vymačkáme, česnek utřeme se solí a smícháme s vejci, hladkou moukou, strouhankou a podušenými houbami. Vše dobře promícháme. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky o stejné velikosti (dva na jednu porci). Obalíme v trojobalu a osmažíme v horkém tuku do zlatočervené barvy.