Masové karbanátky se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
- - olej
- - sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
120 g strouhanka
0 l mléko
1 ks cibule
400 g žampióny
2 ks žemle
1 lžička mouka hladká
- - pepř mletý
120 g maso vepřové mleté

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampiony, pepř a podusíme. Necháme prochladnout. Maso semeleme. Žemle namočíme do mléka a vymačkáme, česnek utřeme se solí a smícháme s vejci, hladkou moukou, strouhankou a podušenými houbami. Vše dobře promícháme. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky o stejné velikosti (dva na jednu porci). Obalíme v trojobalu a osmažíme v horkém tuku do zlatočervené barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!