Masové chilli knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
1 ks cibule
1 ks rohlík
100 ml masový vývar
1 lžíce polohrubá mouka
500 ml mleté hovězí maso
2 lžičky dijonská hořčice
mletý černý pepř
1 ks sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme je masovým vývarem a necháme nasáknout. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a přisypeme k hovězímu masu.

  2. Přidáme namočený rohlík, vejce, sůl, rozemnutou papričku bez semínek nebo mleté chilli koření a opepříme. Česnek oloupeme, rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Přidáme dijonskou hořčici a polohrubou mouku. Vše důkladně propracujeme.

  3. Rukama navlhčenýma ve vodě vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance. Masové chilli knedlíčky dáme na plech a v troubě vyhřáté na 195 °C je pečeme přibližně 40 minut.

  4. Masové chilli knedlíčky podáváme s brambory nebo přílohou podle chuti. Můžeme je použít i jako pohoštění pro návštěvy nebo na ozdobu jednohubek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!