Indická polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks brambory
50 g mrkev
50 g rajčatový protlak
50 g zázvor
1 ks chilli paprička
4 lžíce olivový olej
1 lžíce kari koření
150 g červená čočka
1 l zeleninový vývar
100 g řapíkatý celer
100 g červená cibule
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nasekáme nahrubo a na rozehřátém oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, koření a krátce restujeme

  2. Do základu polévky přidáme protlak, krátce osmahneme a zalijeme vodou a nebo vývarem. Osolíme a ochutíme bujonem

  3. Zeleninu očistíme. Řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka. Zeleninu vložíme do základu a vaříme, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme dojít, dokud čočka nezměkne

  4. Indickou polévku z červené čočky můžeme zdobit čerstvým nasekaným koriandrem. Indickou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!