Masové a zeleninové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
12 lístků bobkový list
12 plátků anglická slanina
300 g vepřová plec
1 ks mladá cuketa
2 ks větší mrkev
100 g menší žampiony
300 g zadní hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
petrželka
příloha
2 lžíce tuk
2 ks cibule
100 g gouda
1000 ml vývar z kostky
250 g kulatá rýže
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme tuk a cibuli orestujeme. Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dusíme na mírném plameni asi 30 minut. Sýr nastrouháme najemno a vmícháme ho do teplé rýže.

  2. Maso nakrájíme na kostkty a střídavě s bobkovým listem a složenými plátky slaniny napichujeme na čtyři jehly (můžeme použít citronovou trávu).

  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a střídavě se zeleninou napichujeme na čtyři jehly.

  4. Masové špízy opékáme na pánvi 10 - 15 minut. Zeleninové špízy opékáme 15 - 20 minut. Hotové špízy prosolíme a opepříme.

  5. Masové a zeleninové špízy upravíme na mísu a ozdobíme lístky petrželky. Rýži podáváme na servírovací míse zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!