Masové a zeleninové špízy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 12 lístků bobkový list 12 plátků anglická slanina 300 g vepřová plec 1 ks mladá cuketa 2 ks větší mrkev 100 g menší žampiony 300 g zadní hovězí maso podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu petrželka příloha 2 lžíce tuk 2 ks cibule 100 g gouda 1000 ml vývar z kostky 250 g kulatá rýže podle potřeby olej na smažení
Postup Masové a zeleninové špízy recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme tuk a cibuli orestujeme. Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dusíme na mírném plameni asi 30 minut. Sýr nastrouháme najemno a vmícháme ho do teplé rýže.
Maso nakrájíme na kostkty a střídavě s bobkovým listem a složenými plátky slaniny napichujeme na čtyři jehly (můžeme použít citronovou trávu).
Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a střídavě se zeleninou napichujeme na čtyři jehly.
Masové špízy opékáme na pánvi 10 - 15 minut. Zeleninové špízy opékáme 15 - 20 minut. Hotové špízy prosolíme a opepříme.
Masové a zeleninové špízy upravíme na mísu a ozdobíme lístky petrželky. Rýži podáváme na servírovací míse zvlášť.