Marcipánové růžičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst cukr moučka
1 talíř marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán připravený podle vlastního receptu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem. Vykrajovátkem na cukroví ve tvaru kolečka, vykrojíme několik tenkých koleček. Čím více koleček, tím rozvinutější bude růžička, čím větší velikost vykrajovačky, tím větší bude i růže.

  2. Tyto vykrájená kolečka naskládáme vedle sebe tak, aby se částěčně překrývala. Potom začneme krajní kolečko rolovat do ruličky a rolujeme stále dále, dokud nesrolujeme všehna kolečka v řadě. Nyní už srolovaný marcipán připomíná růži. Stačí už jen spodní stranu květu zmáčknout a dotvarovat, aby byla užší než horní část a byla spojená. Také můžeme lehce ohnout okvětní lístky směrem ven.

  3. Marcipánové růžičky používáme jako ozdobu na dorty, moučníky a dezerty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!