Mandlové řezy v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
3 ks vejce
150 g máslo
0.3 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
150 g mleté neloupané mandle
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
50 g loupané mandle
1 kelímek čokoládová poleva
na potření
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s cukrem (i vanilkovým) a máslem do pěny. Přidáme 15 dkg neloupaných mletých mandlí, hrnek mléka, prosátou mouku s práškem do pečiva a zvolna přidáváme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a v předehřáté troubě upečeme. Upečený plát potřeme pikantní marmeládou, nakrájíme na řezy a každý polijeme čokoládovou polevou.

  3. Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Než poleva ztuhne, tak řezy mandlemi posypeme.

  4. Mandlové řezy v čokoládě podáváme s kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!