Mandlová srdíčka s krémem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

150 g máslo
140 g máslo
2 ks žloutek
50 g cukr moučka
70 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
220 g hladká mouka
loupané mandle
100 g čokoládová poleva
50 g strouhané mandle
20 ml vaječný koňak nebo mandlový likér

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem a najemno nastrouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky

  2. Těsto rozválíme na plát silný cca 3 mm a vykrájíme srdíčka nebo jiný tvar. Do poloviny srdíček vykrojíme na pravé straně slzičku. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 12 minut

  3. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a ochutíme likérem, já ještě přidala do vaječňáku pár kapek mandlové tresti

  4. Vršky upečených srdíček s vykrojenou slzičkou máčíme v čokoládové polevě a ozdobíme mandličkou. Dáme zatuhnout. Srdíčka namažeme máslovým krémem a přiklopíme srdíčkem s čokoládovou polevou

  5. Záleží jak velká srdíčka vykrajujete, já měla větší, tak z této dávky bylo asi 20 ks.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!