Protlačované vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

210 g máslo
70 g cukr moučka
cukr moučka
vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
100 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si necháme změknout. Sypké suroviny promícháme a zpracujeme s máslem v tuhé těsto. Hmotu necháme chvíli v lednici

  2. Ke tvarování vanilkových rohlíčků použijeme strojek a tvořítko. Děláme stejně velké tyčinky, které stáčíme do rohlíčků

  3. Rohlíčky klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v mírné troubě

  4. Moučkový cukr smícháme v poměru 1:1 s vanilkovým a rohlíčky v něm ještě teplé obalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!