Maminčina pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 vejce
voda
1 balíček těsto na pizzu
20-25 plátků gothajský salám
2-3 lžíce hladká mouka
250 g strouhaný sýr
1 konzerva sterilované žampiony
1 sklenice zeleninové lečo
1-2 konzervy směs ďábelské tousty
podle potřeby
tuk na vymazání
mléko nebo smetana
mouka nebo strouhanka na vysypání
podle chuti
koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu, k němuž přidáme pár lžic hladké mouky a trochu vody, si připravíme podle návodu na obalu, necháme chvilku odležet a vyválíme z něj placku podle tvaru plechu nebo pekáče, v němž budeme pizzu připravovat. Tu pak opatrně přeneseme na olejem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyššími okraji.

  2. Těsto, do něhož se olej nepřidával, malinko potřeme olejem, jinak rovnou posypeme kořením na pizzu (nebo vlastním kořením podle chuti) a potřeme směsí z konzervy "ďábelské tousty". Pak slijeme vodu z žampionů (celé žampiony pokrájíme na kousky) a vyskládáme je na pizzu. Pokapeme kečupem a lečem ze sklenice. Na to poklademe plátky gothajského nebo jiného salámu (může být i nahrubo nastrouhaný) a bohatě posypeme strouhaným sýrem. V misce si rozšleháme vejce, do nichž přilijeme trochu vody a trochu mléka nebo smetany, a rovnoměrně jimi polijeme celou pizzu. Navrch můžeme ještě malinko posypat kořením a dáme tak na 30 minut zapéci.

  3. Po upečení krájíme maminčinu pizzu na kostky nebo trojúhelníky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!