Maminčina olejová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
10 dkg olej
4 ks vejce
10 dkg voda
30 dkg polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle chuti
1 lžíce kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky, olej, cukr a vodu důkladně rozmícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme sníh z bílků. Pokud bude těsto příliš husté, můžeme přidat po lžíci studené vody a znovu rozšlehat. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  2. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 30 minut. Jako jinou variantu můžete 1/3 těsta odebrat, obarvit ho lžící kakaa a dodat mezi světlé těsto.

  3. Maminčinu olejovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!