Sekaná z kapusty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 ml mléko
majoránka
300 g kapusta
oregáno
1 lžička plnotučná hořčice
500 g mleté hovězí maso
mletý černý pepř
1 - 2 lžičky bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na tenčí nudličky a vaříme v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smícháme ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá. K zahuštění směsi na sekanou můžeme použít strouhanku

  2. Dochutíme solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promícháme, nejlépe rukama, a vytvoříme dva stejné bochánky

  3. Vložíme obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchneme párátka, aby si udržely tvar. Pečeme v troubě při 180 °C dozlatova, asi 45 minut

  4. Sekanou z kapusty podáváme třeba s bramborami

  5. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  6. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!