Malinový moučník s bílou čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
4 ks vejce
200 g máslo
40 ml mléko
200 g hladká mouka
100 g bílá čokoláda
0 ks vanilkový lusk
100 g mražené maliny
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vejce. Přišleháme mléko, maliny, vydlabaný vanilkový lusk, nastrouhanou bílou čokoládu a naposledy mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto dáme do menší kulaté formy (průměr 22 cm), kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou.

  3. Malinový moučník pečeme 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Upečený moučník necháme vychladnout na mřížce.

  4. Malinový moučník s bílou čokoládou pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!