Pečení pstruzi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
1 kg brambory
60 g tuk
mouka
1 ks citron
1 hrst petržel
3 ks pstruh

Postup přípravy receptu

  1. Po očištění ryby osolíme zevnitř i zvenku a obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo nebo tuk a po obou stranách pstruhy do křupava opečeme

  2. Mezitím si uvaříme brambory. Do druhé pánve si do rozpuštěného másla přidáme nakrájenou petrželku. Uvařené a oloupané brambory vložíme do pánve a obalíme v petrželi

  3. Z pánve na ryby odlijeme rozpuštěný omastek, necháme v něm rozpustit máslo a do něj vymačkáme 1citron. Šťávou zalijeme ryby na talíři a jídlo je tímto hotové

  4. Pečené pstruhy podáváme zpravidla s klasickým zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!