Malinové makronky podle Johanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
20 g máslo
1 lžička cukr moučka
200 g mascarpone
200 g mražené maliny
těsto
90 g bílek
50 g cukr krupice
150 g cukr moučka
1 ks potravinářské barvivo
115 g mandlová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mandlovou mouku (či mleté mandle) a cukr smícháme a v mixéru promixujeme, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji ještě prosejeme přes síto. Bílky spojíme s krupicovým cukrem a šleháme elektrickým šlehačem tak dlouho, až je sníh úplně pevný. Na závěr přidáme do sněhu trošku barviva.

  2. Do bílků nasypeme směs mandlové mouky a cukru a pomalu a zlehka promícháváme, abychom získali hmotu, která by neměla držet tvar, ale velmi pomalinku se rozlévat, když těstem projedeme vařečkou.

  3. Připravíme si zdobicí sáček s hladkou špičkou. Na 3 plechy rozprostřeme pečicí papír (V rozích ho lehce přilepíme k plechu za pomoci trošky makronkového těsta, papír se totiž může zvlnit, což by mohlo makronky deformovat.). Na papír nastříkáme kolečka o průměru cca 3 cm. Poté na každý plech zespodu pěstí poklepeme, aby makronky srovnaly tvar a dostaly se z nich vzduchové bubliny. Makronky necháme zaschnout. Dobu nelze přesně specifikovat, velmi záleží na vlhkosti vzduchu, důležité však je, aby se na makronkách utvořil tenký film a při doteku se nelepily.

  4. Troubu předehřejeme na 150 °C a makronky pečeme 10 - 12 minut. Necháme vychladnout. Skořápky můžeme nyní zamrazit.

  5. Mezitím připravíme náplň. Maliny svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přes cedník propasírujeme. Mascarpone prošleháme s rozpuštěným máslem a po lžičkách přidáváme pyré z malin. Krém ušleháme dohladka.

  6. Malinovým krémem slepujeme skořápky z plechu a necháme je v lednici uležet aspoň 24 hodin.

  7. Malinové makronky podle Johanky pečeme až těsně před Vánocemi, jejich trvanlivost je maximálně 4 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!