Makový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mouka hrubá
tuk na vymazání
těsto
4 ks vejce
50 g máslo
250 ml mléko
0.5 ks citron
2 ks houska
80 g cukr moučka
150 g mák
1 balíček vanilkový cukr
3 ks kyselé jablko

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme citrónovou šťávu, žemle, mletý mák a jablka.

  2. Důkladně vše promícháme. Ušleháme si z bílků tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi.

  3. Formu si vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme na 175 °C. Doba pečení je přibližně 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!