Makový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- mouka hrubá tuk na vymazání těsto 4 ks vejce 50 g máslo 250 ml mléko 0.5 ks citron 2 ks houska 80 g cukr moučka 150 g mák 1 balíček vanilkový cukr 3 ks kyselé jablko
Postup Makový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme citrónovou šťávu, žemle, mletý mák a jablka.
Důkladně vše promícháme. Ušleháme si z bílků tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi.
Formu si vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme na 175 °C. Doba pečení je přibližně 25 minut.