Makaróny se zeleninou a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g makaróny
4 lžíce olej na smažení
omáčka
50 g slanina
30 g máslo
50 g cibule
50 g celer
500 g rajče
30 g mrkev
2 lístky bazalka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petržel
120 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme zeleninu. Rajčata spaříme, sloupneme slupky a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme, bazalku opereme a osušíme. Pak si najemno nasekáme cibuli, bazalku, nakrájíme kousek celeru a mrkve. Zároveň dáme vařit do velkého hrnce makaróny v mírně osolené vodě.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme olej a připravenou zeleninu. Vše osmahneme. Když zelenina dostane zlatavou barvu, přidáme rajčata. Můžeme přilít trochu horké vody. Ještě přidáme sůl a pepř podle chuti.

  3. V zakryté pánvi vše podusíme asi půl hodiny, pak přidáme kousek másla a špetku cukru. Během dušení si nastrouháme parmazán.

  4. Omáčkou přelijeme makaróny a hustě posypeme povrch nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!