Čtyřbarevný ovocný koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 40 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 40 g máslo 2 lžíce mléko 120 g tuk 150 g jablko 150 g jahody 150 g švestky 100 g cukr moučka 1 lžíce cukr moučka 150 g borůvky 300 g hladká mouka 50 g hrubá mouka tuk na vymazání 1/4 lžičky citronová šťáva 250 g měkký tvaroh mouka na vysypání
Postup Čtyřbarevný ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vejce a mléko. Zapracujeme tuk a propracujeme rukama
Těsto rozválíme podle formy. Kousek si necháme stranou na mřížku
Ovoce podle potřeby omyjeme. Švestky můžeme nakrájet, jablka nastrouhat nebo nakrájet na plátky
Vejce rozšleháme, 2/3 vlijeme k tvarohu a promícháme s cukrem. Nádivku rozložíme na těsto a zbytkem vejce potřeme okraje. Z proužků těsta vyrobíme mřížku. Každou 1/4 koláče naplníme různým druhem ovocem
Drobenku připravíme pomocí prstů z másla, cukru a mouky
Naplněné těsto posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.