Čtyřbarevný ovocný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
40 g máslo
2 lžíce mléko
120 g tuk
150 g jablko
150 g jahody
150 g švestky
100 g cukr moučka
1 lžíce cukr moučka
150 g borůvky
300 g hladká mouka
50 g hrubá mouka
tuk na vymazání
1/4 lžičky citronová šťáva
250 g měkký tvaroh
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vejce a mléko. Zapracujeme tuk a propracujeme rukama

  2. Těsto rozválíme podle formy. Kousek si necháme stranou na mřížku

  3. Ovoce podle potřeby omyjeme. Švestky můžeme nakrájet, jablka nastrouhat nebo nakrájet na plátky

  4. Vejce rozšleháme, 2/3 vlijeme k tvarohu a promícháme s cukrem. Nádivku rozložíme na těsto a zbytkem vejce potřeme okraje. Z proužků těsta vyrobíme mřížku. Každou 1/4 koláče naplníme různým druhem ovocem

  5. Drobenku připravíme pomocí prstů z másla, cukru a mouky

  6. Naplněné těsto posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!