Makaróny se šunkou a olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
0 kelímků smetana
1 svazek pažitka
0 balíčků makaróny
0 balíčků zelené olivy
0 balíčků černé olivy
30 dkg drůbeží šunka
podle chuti
sůl
tvrdý sýr
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Zelené a černé olivy nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Místo čerstvého česneku můžeme použít česnekovou pastu. Drůbeží šunku nakrájíme na kousky. Já používám nakrájený drůbeží salám, který pokrájím dále na malé obdélníčky. Pažitku a bazalku nasekáme nadrobno.

  2. V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme makaróny (půl balíčku asi pro tři osoby). Po uvaření přendáme makaróny do misky. Spolu s makaróny necháme i trochu osolené vody jako na špagety carbonara, aby těstoviny nebyly suché.

  3. Na pánvi jemně osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kuřecí šunku, prolisovaný česnek nebo česnekovou pastu. Pokud použijeme pastu, již nesolíme, jinak osolíme, opepříme, přidáme pažitku a bazalku (tou nemusíme šetřit). Nakonec přidáme nakrájené zelené a černé olivy. Pro lepší chuť je dobré použít například zelené olivy s papričkou. Vše zalijeme půl kelímkem smetany a opět trochu osmahneme. Připravenou směs dáme na makaróny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Makaróny se šunkou a olivami podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!