Maďarské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1 ks červená paprika
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks střední cibule
2 ks větší mrkev
1 kostka slepičí bujón
podle chuti
mletý pepř
mleté nové koření
mletá sladká paprika
podle potřeby
sádlo na smažení
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, oškrábeme. Maso nakrájíme na plátky.

  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel na kolečka. Přidáme kuřecí maso, zalijeme kuřecím vývarem (bujónem) a přidáme veškeré koření. Vaříme cca 15 minut a přidáme nakrájenou papriku. Vaříme do změknutí masa a zeleniny. Vyndáme maso bokem a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Vrátíme maso a přivedeme k varu. Vmícháme smetanu a necháme probublat, poté zahustíme.

  3. Maďarské kuře podáváme s houskovým knedlíkem. Zdobíme klidně jako svíčkovou.

  4. Je možné dělat omáčku i bez smetany a třeba jen na talíř přidat lžíci zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!