Lívanečky s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1/2 l mléko
šlehačka
1/2 balíčku droždí
1 lžíce cukr krupice
džem
200 g polohrubá mouka
olej na smažení
100 g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Z 1 dl vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Do zbylého mléka namočíme vločky alespoň na 1/2 hodiny. Mouku zatím osolíme a prosejeme

  2. K namočeným vločkám přidáme vejce, vykynutý kvásek, mouku, promícháme do těsta a chvilku necháme odstát

  3. Na rozpáleném oleji smažíme z obou tran lívance, mažeme džemem a zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!