Maďarská zelná polévka (Kél leves) recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks feferonka
1 ks velká cibule
1 kelímek kysaná smetana
0.5 l masový vývar
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g kysané zelí
1 ks papriková klobása
500 g tučné vepřové uzené
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 kelímek kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka, maso na kostky.

  2. V kastrolu na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme propláchnuté zelí, maso a cca 20 minut povaříme. Přidáme klobásku a po 5 minutách dalšího vaření také feferony. Zahustíme zakysanou smetanou. Pokud je potřeba, polévku osolíme.

  3. Maďarská zelná polévka (Kél leves) je dobrá s čerstvým chlebem. Na talíři dozdobíme lžící kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!