Luxusní špagety se žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
voda
olivový olej
omáčka
75 g máslo
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 snítka rozmarýn
8 ks čerstvé žampiony
1 kelímek smetana na vaření
příloha
0.5 balíčku špagety
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit dobře osolenou vodu. Hodně vody, to mají špagety rády.

  2. Když se voda začíná pomalu vařit, nakrájíme si suroviny na omáčku - tedy cibuli na tenká půlkolečka a žampiony na silnější plátky.

  3. Jak se začne voda vařit, nalijeme do ní olivový olej a vložíme špagety. Vaříme 5 minut - mezitím stihneme na másle osmahnout cibulku a žampiony tak, že začnou zlátnout.

  4. Vypneme špagety (není podstatné info na obale), přikryjeme kastrol utěrkou, pak pokličkou a necháme 15 minut stát v horké vodě. Mezitím doděláme omáčku, osmahnuté žampiony zasolíme, přidáme čerstvě mletý pepř, snítku rozmarýnu a zalijeme smetanou. Chvilku provaříme, vyndáme pryč snítku rozmarýnu a odstavíme z plotny. Do již chladnoucí omáčky vmícháme jeden syrový žloutek.

  5. Špagety budou po 15 minutách hotové - provedeme test al dente - vylovíme jednu špagetu a hodíme ji na svislé dlaždičky nebo co máme v kuchyni. Zůstane-li špageta přilepená, jsou hotové, pokud spadne, chce to ještě chvilku.

  6. Scedíme, dáme špagety na talíř, rozdělíme žampiony s omáčkou a hlavně se vyvarujeme pokušení přidat cokoliv typu eidam. Věřte, tento recept velejemné chuti nechce ani parmezán. Ty čerstvé žampiony dělají hotový zázrak samy o sobě. Luxusní špagety s žampionovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!