Luxusní květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
100 ml mléko
podravka
pepř
1 kostka zeleninový bujón
mleté chilli
1 ks středně velký květák

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit. Květák si rozdělíme na menší růžičky, omyjeme a dáme vařit do poloměkka, do vody můžeme vložit zeleninový bujón.

  2. Z uvařených brambor vyšleháme jemnou řidší bramborovou kaši. Z hrnce vyndáme část květákových růžiček a zbytek rozmixujeme, poté do směsi přidáme po částech bramborovou kaši a znovu rozmixujeme.

  3. Květák, který jsme vyndali z hrnce pokrájíme na menší kousky a vrátíme jej zpět.

  4. Dochutíme podle chuti podravkou, trochou pepře a mě se osvědčilo i trochu mletého chilli, ale opravdu jen maličko.

  5. Luxusní květákovou polévku můžeme už jen podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!