Jahodový kynutý koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g máslo
150 ml mléko
jahody
30 g droždí
250 g tvaroh
70 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout

  2. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem

  3. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody

  4. Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody

  5. Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při 180 °C asi 35 minut

  6. Jahodový kynutý koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!