Jahodový kynutý koláč s tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 50 g máslo 150 ml mléko jahody 30 g droždí 250 g tvaroh 70 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudink
Postup Jahodový kynutý koláč s tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout
Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem
Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody
Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody
Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při 180 °C asi 35 minut
Jahodový kynutý koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.