Jahodový medový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1/2-1 lžičky skořice
2 lžíce mléko
jahody
1 ks tvaroh
4 lžíce med
40 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
tuk na vymazání
120 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Z mírně povoleného tuku, mouky a cukru vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na kolo velikosti formy a přeneseme ho do vymazané koláčkové formy a mírně vytáhneme do stran

  2. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme tekutý med i rozšlehaná vejce (podle velikosti 1 velké), poprášíme skořicí a dobře promícháme. Tvaroh rozetřeme na těsto a nahusto ho pokryjeme půlkami očištěných jahod

  3. Jahodový medový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut do zezlátnutí těsta. Vychladlý koláč před podáváním posypeme vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!