Lososové plátky na bazalce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 větvičky bazalka
0,5 ks limetka
300 g losos
olivový olej
hrubozrnná mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa rozpůlíme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátečky. Bazalku opereme, osušíme a lístky otrháme. Pak lístky ještě natrháme na menší kousky

  2. V misce opatrně smícháme kousky lososa s bazalkou a limetkovou šťávou. Směs důkladně osolíme a necháme asi 10 minut marinovat

  3. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a postupně restujeme plátky lososa s bazalkou. Podle tloušťky restujeme každý plátek asi minutu z každé strany

  4. Lososové plátky na bazalce rozdělíme na nahřáté talíře, zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat. Lososové plátky na bazalce jsou výborné s bílým pečivem nebo na těstovinách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!