Jemné cuketové placičky s česnekem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
1 lžíce sůl
2 ks vejce
1 snítka petrželka
1 - 2 ks cuketa
1 lžička oregano
1 lžička mletý pepř
2 - 3 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jednu velkou nebo dvě menší cukety omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, oregano, petrželku, polohrubou mouku a vše pečlivě promícháme. Mouku přidáváme podle potřeby, aby těsto nemělo řídkou konzistenci a placky se na pánvi netrhaly

  2. Naběračkou pak nabíráme těsto a vkládáme na rozpálenou pánev s troškou tuku, rozprostřeme na požadovanou velikost a opékáme z obou stran

  3. Jemné cuketové placičky s česnekem podáváme teplé, samotné nebo jako přílohu k polévce, k uzenině, masu. Chutnají také k pikantním masovým či zeleninovým směsím, stejně jako klasický bramborák.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!