Losos v žampionové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

citronová šťáva
sójová omáčka
4 plátky losos filé
bylinková sůl
omáčka
sůl
2 lžíce máslo
250 g žampiony
1 lžíce olivový olej
zakysaná smetana
mletý bílý pepř
1 lžíce sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Filé nebo medailonky z lososa lehce zakapeme citronovou šťávou. Lososa okořeníme bylinkovou solí a zakápneme sójovou omáčkou. Rybu necháme marinovat. Nejlepší je to přes noc, ale stačí i hodina.

  2. Sušené houby v hmoždíři rozdrtíme a spaříme. Zatím si očistíme žampiony. Můžeme použít i klasické české houby, ale musí být čerstvé. Žampiony nakrájíme na plátky nebo nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s lžící oleje, vsypeme drcené houby a podusíme je. Pak vmícháme žampiony a vše ještě krátce podusíme. Osolíme je, opepříme a když jsou měkké, vmícháme do nich zakysanou smetanu.

  3. Když jsou žampiony téměř měkké, samostatně osmažíme na zbylém másle lososa.

  4. Na talíř servírujeme filé z lososa, ozdobíme žampionovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!