Losos v žampionové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- citronová šťáva sójová omáčka 4 plátky losos filé bylinková sůl omáčka sůl 2 lžíce máslo 250 g žampiony 1 lžíce olivový olej zakysaná smetana mletý bílý pepř 1 lžíce sušené houby
Postup Losos v žampionové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Filé nebo medailonky z lososa lehce zakapeme citronovou šťávou. Lososa okořeníme bylinkovou solí a zakápneme sójovou omáčkou. Rybu necháme marinovat. Nejlepší je to přes noc, ale stačí i hodina.
Sušené houby v hmoždíři rozdrtíme a spaříme. Zatím si očistíme žampiony. Můžeme použít i klasické české houby, ale musí být čerstvé. Žampiony nakrájíme na plátky nebo nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s lžící oleje, vsypeme drcené houby a podusíme je. Pak vmícháme žampiony a vše ještě krátce podusíme. Osolíme je, opepříme a když jsou měkké, vmícháme do nich zakysanou smetanu.
Když jsou žampiony téměř měkké, samostatně osmažíme na zbylém másle lososa.
Na talíř servírujeme filé z lososa, ozdobíme žampionovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.