Losos se špenátovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
85 g špenát
0.5 hrnku bílé víno
1 lžíce slunečnicový olej
4 ks losos (180 g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
2 lžíce kopr
250 g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme smetanu, kterou zahřejeme, ale nevaříme! Odstavíme a vmícháme drobně nasekaný kopr.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přidáme filety lososa, které opékáme 4 - 5 minut z každé strany. Hotové přendáme na talíř a udržujeme teplé.

  3. Do výpeku na pánvi dáme česnek a asi 1 minutu ho za stálého míchání smažíme. Přilijeme víno, přivedeme k varu a tři minutky vaříme. Pak do něj vmícháme těstíčko a směs povaříme do zhoustnutí.

  4. Nakonec vmícháme drobně nasekaný čerstvý špenát, krátce povaříme, osolíme a opepříme.

  5. Na talíře rozložíme porce lososa, které přelíváme špenátovou omáčkou a ihned podáváme.

  6. Jako přílohu si můžeme uvařit brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!