Losos s rajčatovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
citron
1 lžička bazalka
1 lžíce olivový olej
1 ks malá cibule
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
200 g cherry rajče
smetana na vaření
italská sůl
2 - 3 lžíce rajčatové pesto
čerstvě mletý barevný pepř
2 ks filet z lososa s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Lososa i s kůží dobře omyjeme pod tekoucí vodou, důkladně pokapeme rozkrojeným citronem a necháme alespoň hodinu odležet. Poté dobře osolíme italskou solí a čerstvě namletým pepřem

  2. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibulku dozlatova osmahneme. Přidáme rajčata a prohřejeme, až se trochu zredukují. Zasypeme solí, bazalkou nebo jiným kořením a vmícháme pesto se zakysanou smetanou. Krátce (2 - 3 minuty) necháváme prohřívat za stálého míchání. Pokud se nám omáčka zdá moc hustá, zředíme smetanou a ještě dochutíme

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, filé z lososa obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmahneme

  4. Lososa přeneseme na talíře, přidáme rajčatový přeliv a ozdobíme měsíčkem citronu a zelenou bylinkou. Lososa s rajčatovým přelivem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!