Losos s balkánským sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks citron
bazalka
oregano
0,5 dl bílé víno
3 lžíce olivový olej
hladká mouka
100 g balkánský sýr
bylinková sůl
2 ks filé z lososa s kůží nebo bez

Postup přípravy receptu

  1. Lososa dobře opláchneme, kůži můžeme nechat. Lososa pokapeme čerstvým citronem a ze všech stran dobře osolíme. Stranu bez kůže výrazně posypeme bazalkou a oreganem. Takto připraveného lososa necháme odležet pár hodin v chladu

  2. Mezitím si nastrouháme balkánský sýr

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa, kterého jsme těsně před opékáním obalili v hladké mouce, osmahneme ze všech stran, až je zlatavý a kůže křupavá. Nakonec podlijeme bílým vínem a necháme prudce vysmahnout

  4. Lososa dáme na talíře, zasypeme balkánským sýrem a podáváme se zeleninovou oblohou. Přílohou mohou být jakkoli připravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!