Losos na rajčatech a fenyklu se sladkými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks filety z lososa
na ozdobu
0 šálků hrášek
1 hrst čerstvá petrželka
omáčka
1 stroužek česnek
2 snítky tymián
0 šálků voda
0 šálků rajčatový protlak
1 špetka šafrán
0 lžiček zeleninový vývar
0 lžiček semena fenyklu
0 lžic rostlinný olej
1 lžička sirup z agáve
příloha
1 ks cuketa
1 šálek fenykl
2 ks batáty
1 ks červená cibule
0 šálků cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Malou až střední cuketu, červenou cibuli a fenykl nakrájíme na kousky. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Troubu předehřejeme na 210 °C. Vložíme na pánev fenykl, červenou cibuli, cuketu a batáty. Vše pečeme po dobu asi 30 minut, až jsou batáty upečené dozlatova. Pak přidáme cherry rajčata a ohříváme při stejné teplotě ještě 10 minut.

  3. Filety z lososa (každý o váze 110 g) pečeme v troubě při teplotě 175 °C po dobu 10 - 15 minut, až je maso měkké. Mezitím nasekáme česnek, k němu do rostlinného oleje přidáme semena fenyklu, tymián a šafrán a při nízké až střední teplotě ohříváme několik minut. Dále přidáme sirup z agáve, zeleninový vývar, vodu a rajčatový protlak a vše 5 minut ohříváme.

  4. Na talíř vložíme batáty se zeleninovou omáčkou a upečené filety lososa. Maso pokapeme zbývající omáčkou. Pokrm ozdobíme hráškem a sekanou petrželkou.

  5. Lososa na rajčatech a fenyklu se sladkými brambory podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!