Lněné crackery recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

libeček
mletý kmín
lněná semínka
himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Len nasypeme do mísy a zalijeme vodou, aby hladina o pár milimetrů přesahovala semínko. Lněná semínka necháme pár hodin nasáknout

  2. Do vzniklé hmoty přimícháme koření a sůl. Já použila himalájskou sůl, mletý kmín a libeček. Směs by měla zůstat kašovitá

  3. Ze směsi formujeme pomocí lžíce placičky (crackery) a formujeme je na pečící papír (alobal). Lněné crackery formujeme libovolně velké, ale tenké jen pár milimetrů

  4. Lněné crackery sušíme nejlépe na slunci, v zimním období při pokojové teplotě nebo v sušičce při teplotě do 40 °C

  5. Množství surovin přizpůsobíme vlastní potřebě a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!