Domácí medová marlenka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
300 g máslo
3 - 4 lžíce med
300 g cukr moučka
1 konzerva salko
400 g hladká mouka
1 balíček hořká čokoláda
vlašské ořechy
1 kostka tuk na pečení
1 lžíce jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Celou kostku tuku na pečení nebo másla pomalu rozpustíme v kastrůlku, dáváme pozor na připálení. K rozpuštěnému tuku přidáváme po menších částech moučkový cukr. Důležité je, aby se tuk s cukrem spojil, hodně mícháme. Dohromady musí udělat zlatavou hmotu. Dál přidáme med, jedlou sodu, vejce a hladkou mouku. Z těchto surovin vymícháme těsto

  2. Nachystáme si tři plechy a vyložíme je pečícím papírem pro lepší odlupování. Připravené těsto stejnoměrně rozlijeme na připravené plechy a opatrně rozetřeme, aby vznikla tenká vrstva. Placky pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C. Pečeme okolo 10 minut. Jakmile začnou okraje hnědnout, ihned vyndáme. Upečené placky necháme vychladnout

  3. Placky dáme na sebe a ořežeme okraje, aby nám vznikl pěkný tvar. Ořezané okraje použijeme na posypání hotového moučníku

  4. Salko umícháme spolu s máslem do hladkého krému. Obě suroviny dáme s větším časovým předstihem na stůl, aby měly pokojovou teplotu, jinak by se nám krém mohl srazit. Tímto krémem potíráme medové placky a lepíme k sobě. Nahoře by měla být také vrstva krému. Moučník posypeme rozdrobenými zbytky placek, na jemno nasekanými ořechy a pokapeme rozpuštěnou hořkou čokoládou

  5. Domácí medovou marlenku necháme uležet a můžeme se do ní pustit

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!