Listový štrúdl s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 ks vejce
1 balíček listové těsto
2-3 lžíce hladká mouka
500 g mleté maso
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
majoránka
kečup
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Česnek očistíme a prolisujeme. Maso rozdrolíme na kousky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso a zprudka jej osmahneme. Přidáme kečup, česnek a ochutíme sladkou paprikou a majoránkou. Maso již jen krátce osmahneme, odstavíme a necháme vychladnout. Do masa rozklepneme vejce, přidáme trochu mouky a osolíme. Můžeme lehce opepřit a důkladně promícháme.

  3. Listové těsto vybalíme a vyválíme na 2 placky o něco silnější než na sladký štrúdl. Na placky těsta rozložíme masovou náplň a vše zavineme. Záviny přemístíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě listový štrúdl s mletým masem pečeme dozlatova.

  4. Listový štrúdl s mletým masem necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej na šikmé řezy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!