Listový štrúdl s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 2 ks vejce 1 balíček listové těsto 2-3 lžíce hladká mouka 500 g mleté maso podle chuti 2-3 stroužky česnek sůl majoránka kečup mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Listový štrúdl s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek očistíme a prolisujeme. Maso rozdrolíme na kousky.
V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso a zprudka jej osmahneme. Přidáme kečup, česnek a ochutíme sladkou paprikou a majoránkou. Maso již jen krátce osmahneme, odstavíme a necháme vychladnout. Do masa rozklepneme vejce, přidáme trochu mouky a osolíme. Můžeme lehce opepřit a důkladně promícháme.
Listové těsto vybalíme a vyválíme na 2 placky o něco silnější než na sladký štrúdl. Na placky těsta rozložíme masovou náplň a vše zavineme. Záviny přemístíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě listový štrúdl s mletým masem pečeme dozlatova.
Listový štrúdl s mletým masem necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej na šikmé řezy a můžeme podávat.