Listový štrúdl naslano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto (rozválený plát)
na potření
vejce
kečup
podle chuti
cibule
pórek
eidam
grilovací koření
měkký salám
na ozdobu
kmín
sezamové semínko
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta vyválíme placky stejné jako na sladký štrúdl, jen náplň je jiná. Můžeme také použít již rozválený plát.

  2. Těsto potřeme kečupem nebo hořčicí a začneme plnit. Poklademe nastrouhaný měkký salám, ediam, nadrobno pokrájenou cibuli, pórek a jiné suroviny podle toho, jaké má kdo chutě. Posypeme grilovacím kořením nebo jinou kořenící směsí, neboť těsto je neslané. Poté zabalíme, potřeme vejcem, navrch můžeme posypat trochou soli, sezamem nebo kmínem.

  3. Listový štrúdl naslano přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct klasicky dozlatova.

  4. Štrúdl naslano necháme mírně vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. U nás se vždy sní všechno, třeba i druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!