Listové taštičky s vinnou klobásou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
2 lžíce kečup
300 g vinná klobása
400 g listové těsto
1/4 lžičky kari koření
100 g anglická slanina
hrubá sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vinnou klobásu rozdělíme na špalíky dlouhé asi 4 cm

  2. Na malém množství oleje opečeme kousky klobásy ze všech stran dorůžova a necháme na ubrousku okapat a vychladnout. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari koření, sůl a mletý černý pepř a směs zahustíme kečupem. Vše krátce povaříme, odložíme stranou a necháme vychladnout

  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na obdélníky. Na každý kousek naneseme cibulovou směs, poklademe kousky opečené klobásy a pevně uzavřeme. Taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova

  4. Listové taštičky s vinnou klobásou můžeme podávat teplé třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, ale i za studena jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!