Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl sůl 2 lžíce kečup 80 ml olivový olej mletý pepř 1 špetka mletá paprika olej na smažení 1 hrst čerstvá bazalka 4 ks kuřecí prsní řízek
Postup Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nebudeme naklepávat, omyjeme je studenou vodou a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé
Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Můžeme ale pouze bazalku jemně nakrájet, česnek prolisovat a promíchat s ostatními ingrediencemi. Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet, nejlépe několik hodin nebo přes noc
V hlubší pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 3 - 5 minut z každé strany. Posypeme špetkou mleté papriky. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme
Naložené maso se výborně hodí i ke grilování
Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou chutnají s pečenými brambory, hranolky, ale také jen s chlebem. Polijeme je vysmaženou šťávou a doplníme čerstvými rajčaty.