Kuřecí prsa s bylinkovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks žloutek
1 lžíce hořčice
1/2 lžičky estragon
mletý černý pepř
2 ks kuřecí prsa s kůží
1 lžíce usekaná petrželka
1 lžička drhnutý tymián
bílé víno nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. V mističce utřeme hořčici, olej a žloutek. Vmícháme tymián, usekanou petrželku a estragon

  2. Kuřecí prsa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži prsou naneseme rovnoměrně bylinkovou směs a přendáme je do pekáčku

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní potřená prsa. Po 15 minutách pečení podlijeme asi 4 lžícemi vína nebo vývaru. Teplotu zmírníme na polovinu a necháme ještě 10 minut dopéci

  4. Kuřecí prsa s bylinkovou krustou podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou a podle oblíbenosti s nejrůznějšími dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!