Lilek pečený s česnekem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 ks lilek
olivový olej
mletý pepř
mořská sůl
5 listů medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na tenké plátky

  2. Lilek rozpůlíme a každou polovinu 3x podélně nařízneme. Zářezy naplníme plátky česneku a listy medvědího česneku. Posypeme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem, kterým nešetříme. Na každou polovinu lilku připadne zhruba lžíce

  3. Lilek pečený s česnekem pečeme 40 minut na plechu vyloženém pečícím papírem

  4. Lilek pečený s česnekem podáváme ještě teplý. Poslouží jako předkrm, chuťovka a spolu s pečivem jako lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!