Likér z višní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg cukr krupice
1 l vodka
1 kg vypeckované višně

Postup přípravy receptu

  1. Višně namočíme přes noc, aby nám z nich případně vyplavali červíci, a ráno je vybereme (nesléváme) a vypeckujeme.

  2. Višně dáme do široké třílitrové lahve, nasypeme cukr a promícháme, zalijeme vodkou, zase promícháme a zaděláme víčkem, celofánem nebo alobalem a uložíme na 2 - 3 měsíce do sklepa.

  3. Po třech měsících likér z višní scedíme přes plátno nebo nějakou látku, kterou už nepotřebujeme, protože višně barví. Nalijeme do lahví a můžeme si v zimě dát kalíšek likéru z višní pro zahřátí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!