Levný domácí chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
1-3 lžíce ocet
0 l voda
1 ks kvasnice
1 kg hladká mouka
3 ks větší brambory
3 lžičky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. V míse nebo na vále vypracujeme z mouky, kvasnic, najemno nastrouhaných brambor, octa, vody a koření pevné těsto (jako na knedlíky). Z těsta uděláme tvar chleba a dáme na hladkou moukou vysypaný plech. Můžeme použít i pečící mísu nebo pekáč, ve kterém se chléb neroztrhne. Těsto necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě, přikryjeme utěrkou.

  2. Po vykynutí vložíme chléb do vyhřáté trouby na 180 °C. Prvních 30 minut pečení trouby nesmíme otevírat, až poté potřeme chléb čistou vodou a vložíme zpátky do trouby. Opakujeme vždy po 15 minutách, dokud nám chléb nezezlátne.

  3. Levný domácí chléb krájíme až po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!