Levný domácí chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky sůl 1-3 lžíce ocet 0 l voda 1 ks kvasnice 1 kg hladká mouka 3 ks větší brambory 3 lžičky celý kmín
Postup Levný domácí chléb recept
Postup přípravy receptu
-
V míse nebo na vále vypracujeme z mouky, kvasnic, najemno nastrouhaných brambor, octa, vody a koření pevné těsto (jako na knedlíky). Z těsta uděláme tvar chleba a dáme na hladkou moukou vysypaný plech. Můžeme použít i pečící mísu nebo pekáč, ve kterém se chléb neroztrhne. Těsto necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě, přikryjeme utěrkou.
Po vykynutí vložíme chléb do vyhřáté trouby na 180 °C. Prvních 30 minut pečení trouby nesmíme otevírat, až poté potřeme chléb čistou vodou a vložíme zpátky do trouby. Opakujeme vždy po 15 minutách, dokud nám chléb nezezlátne.
Levný domácí chléb krájíme až po vychladnutí.