Levné karbanátky se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
12 lžic mléko
1 lžička vegeta
150 g uzenina
0.5 lžičky jedlá soda
3 ks tvrdé rohlíky
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív rozšleháme vejce s mlékem, do směsi přidáme nastrouhané tvrdé rohlíky, může být i strouhanka. Tím se směs zahustí. Přidáme drobně pokrájený salám nebo párek a trochu nasekané petrželové natě. Nakonec směs okořeníme solí, pepřem, vegetou a dáme sodu. Vše dobře promícháme v hustší těsto, které necháme asi tak 10 minut stát.

  2. Zatím si připravíme pánev a vytřeme ji olejem. Přímo na rozpálenou pánev klademe malé hromádky, které zploštíme do tvaru karbanátku. Pomalu z obou stran opečeme dozlatova.

  3. Levné karbanátky se salámem podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Místo salámu můžeme použít i zbylé kousky pečeného či vařeného masa, tvrdý sýr nebo zeleninu, třeba květák, brokolici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!